Τεχνική και επαγγελματική δεοντολογία στο &

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ:Ο κλάδος των ηλεκτρολόγων σήμερα θεωρείται από τους πιο σύγχρονους, καθώς εξακολουθεί να προσφέρει τα μέγιστα στον εξηλεκτρισμό της χώρας, να συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της, να δημιουργεί περισσότερες περιφερειακές υποδομές, και να επεκτείνει παράλληλα και τις επικοινωνίες. 
Το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου εξελίσσεται σύμφωνα με τις νέες τεχνολογικές δομές και καινοτομίες, βελτιώνεται η επιστημονική και τεχνική κατάρτιση όλων των συναδέλφων και μέσω σεμιναρίων αλλά και των διαρκώς αυστηρότερων προδιαγραφών ασφάλειας, όπως αυτές ορίζονται από την Ε.Ε. 
Ο ηλεκτρολόγος της νέας χιλιετίας οργανώνει πλέον τη δουλειά του σ’ άλλα πρότυπα που πλησιάζουν αυτά των σύγχρονων τεχνικών εταιριών. Η Έλληνες ηλεκτρολόγοι χρειάζονται βέβαια στήριξη και βοήθεια από την Πολιτεία, καθώς και συνεχή εκπαίδευση για την γνώση των νέων υλικών. Οι δύο Ομοσπονδίες ΠΟΣΗΕ και ΠΟΣΕΗ που βρίσκονται στην διάθεση του, επιδιώκουν την αναβάθμιση και καταξίωση του επαγγέλματος μαζί με την διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων όλων των συναδέλφων.   

TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ:
α) η απαλλαγή από το φόρο του ποσού της υποχρεωτικής συνεταιριστικής μερίδας, 
β) η μείωση του συντελεστή φορολόγησης του αποθεματικού προς σχηματισμό κεφαλαίου για την ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού, 
γ) ως κίνητρο ανάπτυξης για τους συνεταιρισμούς να θεσμοθετηθεί το δικαίωμα των συνεταίρων για ελεύθερη συνεταιριστική μερίδα, 
δ) η χορήγηση και για τους αστικούς συνεταιρισμούς της προβλεπόμενης έκπτωσης από το φόρο για αμοιβές, και αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού συμβουλίου, και 
ε) η επάλειψη της διάταξης για φορολόγηση του καθαρού εισοδήματος του κάθε συνεταιρισμού προ της αφαίρεσης των χορηγουμένων εκπτώσεων στα μέλη. 
Όσον αφορά το ασφαλιστικό, οποιαδήποτε μεταβολή του σημερινού ισχύοντος καθεστώτος ανησυχεί και προβληματίζει σύσσωμο τον κλάδο των ηλεκτρολόγων. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα τεκμαινόμενα από κοντά και όποια τυχόν αλλαγή, επί το δυσμενέστερο, προκύψει θα μας βρει αντιμέτωπους με την πολιτεία και θα αντιδράσουμε προασπιζόμενοι τα ασφαλιστικά κεκτημένα και τα δικαιώματα των συναδέλφων ηλεκτρολόγων της χώρας μας. 
Τέλος, οι ανατιμήσεις υλικών το τελευταίο διάστημα λόγω των σχετικών ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες (πετρέλαιο, χαλκός, κ.λ.π.) σίγουρα κλυδωνίζουν την ανάπτυξη του κλάδου λόγω της ακρίβειας των υλικών και επιβραδύνουν γενικότερα και την ανάπτυξη της Εθνικής μας οικονομίας. Βέβαια, δυνατοί και ενωμένοι συνεταιρισμοί αποτελούν τους ρυθμιστές στην αγορά του ηλεκτρολογικού υλικού και με τέτοιες προϋποθέσεις μπορούν να παρέμβουν απαιτώντας μεγαλύτερες εκπτώσεις από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού έτσι ώστε να εξισορροπηθούν οι όποιες αυξήσεις. 


  

Για την σωστή αξιοποίηση  της ιστοεξερεύνησης , είναι απαραίτητο ο εκπαιδευτικός να είναι σωστά προετοιμασμένος και να ακολουθήσει την παρακάτω μεθοδολογία.Φυσικά, οποιαδήποτε προσθήκη ή μετατροπή του προγράμματος θα μπορούσε να γίνει δεκτή, δεδομένου ότι κάθε τάξη ακολουθείται από δικά της εμπόδια και ιδιαιτερότητες.

ΒΗΜΑ 1: Κάνουμε μία σύντομη αναφορά στην εξέληξη του επαγγέλματος ,ενώ μπορούμε επίσης να προβάλλουμε το παραπάνω ενημερωτικό video.
BHMA 2: Oι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ιστοερεύνηση και περιηγούνται στην αρχική σελίδα και στην εισαγωγή.Αφού πληροφορηθούν την υπόθεση πάνω στην οποία θα εργαστούν,συζητάμε μαζί τους αν έχουν εμπειρία τέτοιων περιστατικών.
ΒΗΜΑ 3: Στη συνέχεια τους χωρίζουμε σε 3 ομάδες και μέσω της ενότητας "εργασία" τους πληροφορούμε για την ιδιότητα της κάθε ομάδας. Σε αυτό το σημείο τους αφήνουμε να επιλέξουν μόνοι τους ποιό ρόλο θα αναλάβουν.
ΒΗΜΑ 4: Κατά την συλογή των πληροφορίων ο εκπαιδευτικός είναι πολύ σημαντικό να έχει συμβουλευτικό καθάρά ρόλο και όχι συντονιστικό αφού σκοπός της ιστοεξερεύνησης ,εκτός από την κατάκτηση της γνώσης είναι και η ανάληψη ευθυνών και διεκπεραίωση ποπλύπλοκων εργασιων.
ΒΗΜΑ 5: Έπειτα, αφιερώνουμε ίσο χρόνο στην κάθε ομάδα (30') για να παραθέσει τα αποτελέσματα της ερεύνας τους καθώς και ένα πλάνο με τον καταμερισμό των εργασιών που ακολούθησαν και τέλος δίνουμε 15' για συζήτηση τυχών ενστάσεων από τις άλλες ομάδες.
ΒΗΜΑ 6: Τους αφήνουμε να συμπληρώσουν μόνοι τους το φύλλο αξιόλόγησης
ΒΗΜΑ 7: Εν κατακλειδι, αφιερώνουμε λίγα λεπτά της διδακτικής ώρας στην παρουσίαση και σύνοψη των βασικότερων πορισμάτων της έρευνας.